Displaying episodes 1 - 30 of 43 in total

Julespecial: Retro Magic med Shandalar

I denne julespecial tager vi tur tilbage til Shandalar og det første Magic-spil til computeren (som egentlig bare hed Magic: The Gathering.

I gang med Alchemy: Fem gode decks du kan prøve

Det kan være svært at finde ud af, hvilke af de mange nye Alchemy-kort man skal bruge. Vi giver et bud på fem Alchemy-decks, du kan bygge.

Alchemy - Alt hvad du bør vide om det nye format

Vi fortæller, hvad der er op og ned i det nye format, der lander i Magic Arena torsdag. Det hedder Alchemy.

Arena Tutor Draft Bot Review

Efter at have testet Untapped's draft bot Draftsmith i et tidligere afsnit, har vi besluttet at gentage succesen - denne gang dog med Draftsims Arena Tutor.

Draft Data Deep Dive på Crimson Vow

Fredag åbnes der for Quick Drafts af Crimson Vow på Magic Arena. Derfor har vi med hjælp fra 17lands.com kigget på, hvordan de forskellige arketyper og kort har performet indtil videre.

Knækkede Creatures og Bustede Bæster - De 10 vildeste creatures i Crimson Vow

Vi har håndplukket de 10 stærkeste creatures i det nye Magic-sæt, Innistrad: Crimson Vow og rangeret dem efter deres evne til at afgøre et spil.

Introduktion til Crimson Vow - nyt kortsæt til Magic The Gathering

Vi giver en hurtig indflyvning til de nye mekanikker og kort i Magic-sættet innistrad: Crimson Vow.

Al magt til robotterne - et Draftsmith review

Vi overgiver os til teknologien og prøver at lade en robot drafte Midnight Hunt. Untappeds Draftsmith kommer med forslag til, hvilke kort du skal vælge, og vi følger forslagene blindt. Bagefter vurderer vi kvaliteteten af de råd, der er givet.

De bedste decks i Historic

Historic-formatet i Arena har forandret sig en del hen over de seneste måneder. Der er kommet nye kort til fra Jumpstart: Historic Horizons og Innistrad: Midnight Hunt, samtidig med at Memory Lapse er sat i skammekrogen. Vi har bedt en af klubhusets constructed-eksperter give et overblik over de bedst-af-3-decks, der klarer sig bedst i Historic efter ændringerne.

10 kort vi hader at spille imod

I denne uges afsnit kigger vi på kort, der er megairriterende at spille imod i anledning af, at Tibalt's Trickery er blevet banned i Historic på Arena. For der er masser af andre kort og decks, der kan være frustrerende at spille imod, hvis deres gameplan bliver ført ud i livet. Og hvis du selv har lyst til at være den irriterende modspiller, er her nogle decklister, du kan prøve af:

Verdens Bedste Drager

Vi ser tilbage på højdepunkterne fra sidste uges VM, og så prøver vi at spille med decket, der sikrede Yuta Takahashi titlen som verdens bedste Magic-spiller.

Hvem er verdens bedste? Optakt til VM i Magic

Verdensmesterskaberne i Magic begynder fredag. Det kigger vi lidt på i fællesskab med ugens gæst, der selv har prøvet at være med til at spille mod klodens bedste om masser af penge og prestige.

Midnight Hunt - Status på formatet i Limited

Vi gør status på Innistrad: Midnight Hunt, som nu har været online i to uger. På tærsklen til, at sættet bliver tilgængeligt i Quick Draft på Arena, kigger vi på, hvordan de ti arketyper har præsteret. Og vi udpeger common og uncommon nøglekort i hver af dem.

Tid er penge - en guide til økonomien i Arena

Man kan sagtens købe sig fattig i boosterpakker på Magic Arena. Men faktisk behøver det ikke være så dyrt at spille digital Magic, hvis du følger rådene i dette afsnit af Magic Klubhuset.

Episode 27 - Innistrad Midnight Hunt

Vi kigger på det kommende sæt, Innistrad: Midnight Hunt. Vi fortæller forhistorien om sættet, præsenterer de nye mechanics og nogle af de mest interessante kort.

Sæson opvarmning - Rotation både i Magic og på Podcasten

Vi står lige foran en rotation i standard for Magic the Gathering. Jesper kigger på nye goodies der er blevet released på Arena, og fortæller lidt om hvor podcasten er på vej hen.

Episode 25 - Sæsonafslutning: Hvad har Jesper lært?

I denne sæsonafslutnings-episode opsummerer Ask og Jesper, hvad Jesper har lært indtil nu og diskuterer de evner, som en ny spiller bl.a. kan øve sig i for at blive bedre.

Episode 24 - Draft-arketyper del 2

Jesper har siden sidst prøvet Spelltable til at spille Commander, hvilket han bl.a. fortæller Ask om. Hovedemnet for denne episode er, at Ask og Jesper forsætter med at tale om de restende fire arketyper: Dimir, Rakdos, Azorius og Selesnya. Arketyperne bliver introduceret med eksempler fra de seneste års sæts for at forklare, hvad farvekombinationerne ofte gerne vil i Limited.

Episode 23 - Draft-arketyper del 1

Jesper har undret sig over, hvad der menes med en "arketype". I denne episode gennemgår Ask seks ud af ti farvekombinationer/draft-arketyper, og forsøger at forklare med diverse eksempler fra de seneste års sæts, hvad farverne ofte gerne vil i Limited.

Episode 22 - 10 huskeregler til gameplay

Jesper indleder episoden med at fortælle, at han har nået en milepæl: sit første draft-trofæ uden hjælp til draft, deckbuilding eller gameplay! Hovedemnet for denne episode er at tale om ti basis gameplay-huskeregler, og Ask har forberedt et udkast. Ask og Jesper diskuterer huskereglerne, og huskereglerne er vedlagt episoden med uddybende forklaringer fra diskussionen.

Episode 21 - Hvordan får du kort igen

Ask og Jesper taler i denne episode om, hvad man skal tænke over, når man begynder at finde pengepungen frem for (igen) at købe kort. Jesper har bl.a. for nyligt haft erfaringer med auktioner på danske Facebook-grupper og indkøb af singles til sin Cube, og Ask giver et par tips til, hvordan man kan erhverve sig kort digitalt på Arena og Magic Online.

Episode 20 - Introduktion til Cube

Ask og Jesper mødes i denne episode på Bastard Café i København for at tale om Cube: hvad kendetegner formatet, og hvordan kommer man i gang? Indledningsvis diskuterer Ask og Jesper også Wizards of the Coasts ændringer i Magics organiserede spil, der både bliver omtalt som professionel Magics død og nye, bedre muligheder for casual-spillere. Til sidst i episoden spiller Ask og Jesper to-mands draft-formatet Winchester med Asks cube.

Episode 19 - Gennemgang af gameplay og mulligans

Ask og Jesper gennemgår i denne episode flere af Jespers kampe ved brug af 17lands. Ask giver Jesper tips til mulligans, og Jesper får øjnene op for, hvordan han kunne have truffet andre beslutninger i sine spil, der kunne have vendt nederlag til sejr.

Episode 18 - Konkurrencespil og Constructed med Simon Nielsen

I denne episode har Ask inviteret den professionelle Magic-spiller Simon Nielsen med på podcasten for at tale om konkurrencespil og Constructed. Simon har bl.a. otte Grand Prix top 8'er og to sejre bag sig - foruden at have været verdensmester i Magic i 2014 og spillet alle pro tours (nu Championships) siden 2015. Simon fortæller bl.a. om god testing før turneringer, og hvordan han er kendt for at kunne udtænke en sejr inden for de næste to ture.

Episode 17 - Opdatering på Strixhaven Limited

I denne episode giver Ask en opdatering på Strixhaven Limited et par uger inde i formatet - og inden Sealed Arena Open den 8/9 maj. Ask og Jesper gennemgår draftlogs, diskuterer picks, taler om skift i kortevaluering og forskellen mellem Sealed og draft.

Episode 16 - Sådan bygger du en god manabase

Ask giver Jesper huskeregler til, hvordan man bygger en god manabase i Limited og Constructed. Ask forklarer bl.a. om faktorer for antal og fordelingen af lande i et deck og fortæller om matematikken bag huskereglerne. Jesper bliver til sidst sat til at bruge huskereglerne i praksis ved at bygge manabasen på forskellige decks.

Episode 15 - Scandinavian Highlander med Højlandspap

I episode 15 har Ask og Jesper inviteret Aske, Bent og Mickey fra podcasten "Højlandspap" med for at tale om deres format, Scandinavian Highlander. Formatet udspringer fra andre Highlander-formater og er 100 korts singleton, 1-mod-1, hvor hver spiller starter på 20 liv uden sideboard. Ask og Jesper stiller spørgsmål, og de tre gæster fortæller om formatets historie og udvikling til i dag.

Episode 14 - Commons i Strixhaven

Ask og Jesper forbereder sig til Strixhaven Limited ved at evaluere sættets commons. Ask og Jesper diskuterer til sidst værdien af sæt-gennemgange som denne episode, og om man evt. skal gribe det an på en anden måde for nyere spillere. Hvid 6:45. Blå 41:30. Sort 1:08:00. Rød 1:33:10. Grøn 1:49:25. Opsummering/ multicolour/colourless/lande 2:01:45.

Episode 13 - Introduktion til Strixhaven

Ask har forberedt en overordnet introduktion for Jesper til det nye Magic-sæt, Strixhaven, der nu er lige om hjørnet. I episoden gennemgår Ask de primære mechanics i sættet, bl.a. lesson/learn, ward og magecraft. Ask og Jesper gennemgår derefter draft-arketyperne for de fem colleges i Strixhaven: Quandrix, Silverquill, Lorehold, Witherbloom og Prismari.

Episode 12 - En dommer i Magic med dommeren Gilbert Hedegaard

Ask har inviteret Level 2 dommeren Gilbert Hedegaard med på podcasten for at tale om, hvad dommere i Magic er, og hvornår man som ny spiller møder dommere. Gilbert fortæller bl.a. om dommerens rolle til forskellige events, Magics regelsystem og typiske problemer til turneringer.

Kom med i klubhuset

Skriv dig op og få en invitation til at komme med i klubhuset, hvor vi nørder mere Magic the Gathering og deler alle de ressourcer og guides, vi nævner i podcasten.

checkmark Got it. You're on the list!